in

Toyota GT86 Verbreekt Drift Record met 144 Km

Een drift vasthouden vergt enige skills, een onafgebroken drift 2 uur en 25 minuten lang vasthouden is waanzinnig en doodvermoeiend tegelijk! De Duitse Drifter Harald Müller kreeg het voor elkaar met een geprepareerde Toyota GT86 op een nat parcours in Turkije. Hiermee bereikte Harald een totaalafstand van 144.12 kilometer, om het even in perspectief te zetten dat is van Amsterdam naar Valkenswaard!

Het is een van de meest onzinnige records die je maar kunt bedenken maar toch wordt er al lange tijd op gejaagd. Het begon met een Mercedes-AMG C63 die 2.6 kilometer lang zijn achterbanden oprookte. Daarna nam Abdo Feghal het record over met een Chevrolet Camaro die hij 11.18 kilometer dwars hield. Vervolgens kwam BMW en zij waren zo slim om de baan onder water te zetten waardoor de BMW M5 maar liefst 82.5 kilometer driftend kon afleggen.

Toen schreven wij al dat een goede drifter op een natte baan dit kon volhouden totdat de tank leeg is of de banden versleten zijn. Een uitdaging voor de meeste mensen maar voor een professionele drifter weinig aan. Dat blijkt maar weer uit het feit dat Müller de afstand nu bijna verdubbeld heeft. Highlights van deze succesvolle recordpoging zie je hieronder.

Video: Toyota GT86 Verbreekt Drift Record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nog een Ferrari 458 Speciale Review

Nog een Ferrari 458 Speciale Review

10.000 RPM Toyota Starlet Rally Car

10.000 RPM Toyota Starlet Rally Car