in

HKS Supercharged GT86 vs Toyota GT86 TRD

De Toyota GT86 voldoet aan de meeste eisen van een echte petrolhead, hij heeft 200 pk, achterwielaandrijving, een laag zwaartepunt en een geweldige balans. Dankzij de Prius banden die standaard op de GT86 gemonteerd zijn heeft de auto weinig grip, en dat zorgt ervoor dat de Toyota GT86 spectaculair is om te rijden en erg graag dwars wilt.

Maar na verloop van tijd willen de meeste GT86 eigenaren toch meer vermogen en meer grip, wat is dan de beste keuze? Toyota’s huistuner, TRD, heeft niet gekozen voor extra vermogen maar voor meer grip en optische verbetering. Dit doet men door nieuwe bumpers voor en achter, sideskirts, een kleine spoiler, een diffuser, 18 inch velgen met bredere Yokohama-sportbanden, nieuwe veren, instelbare dempers en stabilisatorstangen, een sportuitlaat en grotere, gegroefde remschijven met flinke klauwen en stalen leidingen.

De Supercharged GT86 van HKS heeft eveneens een nieuw uitlaatsysteem en dankzij de supercharger 75 pk extra. In de sprint naar 100 kilometer per uur scheelt dit bijna 2 seconden, van 7.4 naar 5.5 seconden. HKS heeft net als TRD bredere banden gemonteerd maar verder weinig gedaan aan het onderstel. Het is dus een battle tussen meer grip of meer vermogen, terwijl de GT86 misschien wel allebei nodig heeft.

Video: HKS Supercharged GT86 vs Toyota GT86 TRD

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Smart ForTwo vs Mercedes S-klasse Crashtest

Smart ForTwo vs Mercedes S-klasse Crashtest

Onboard bij Formule E is erg stil

Onboard bij Formule E is erg stil