in

EVO Track Battle: Toyota GT86 TRD vs Mazda MX-5 Turbo

De Toyota GT86 en de Mazda MX-5 zijn heerlijke, achterwielaangedreven, lichte, sportauto’s. Ze missen echter het vermogen om serieuze sportauto’s genoemd te worden.

Voor de Toyota GT86 zijn er al tuners die een turbo kit hebben ontwikkeld, zoals Crawford. TRD, Toyota Racing Development, heeft helaas niet gekozen voor extra vermogen maar voor uitgebouwde bumpers voor en achter, sideskirts, een spoiler, een diffuser, 18 inch velgen met bredere Yokohama-sportbanden, verlaagde veren, instelbare dempers en stabilisatorstangen, verstevigingen aan de carrosserie en het onderstel, een sportuitlaat met vier glimmende pijpjes en grotere, gegroefde remschijven met flinke klauwen en stalen leidingen. Alles is dus verbeterd, behalve het gebrek aan vermogen.

De Mazda MX-5 wordt al lange tijd gezien als damesauto, maar het nieuwe type MX-5 is serieus goed. Ook al reed Chris Harris met een zak over zijn hoofd. Tuner BBR heeft deze Mazda MX-5 van een turbo voorzien en daardoor heeft hij 270 pk, en ook nog eens Koni dempers, een nieuwe uitlaat en betere banden. Dat is een serieuze stap voorwaarts! Dus welke van deze twee auto’s zou jij kopen?

Video: Toyota GT86 TRD vs Mazda MX-5 Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lewis Hamilton Crasht Mercedes W05

Lewis Hamilton Crasht Mercedes W05

BMW M235i Review

BMW M235i Review