in

Tuned – Crawford Performance Subaru BRZ Turbo

De BRZ, GT86, FR-S, drieling is erg geliefd, de auto heeft een benaderbare limiet en prima rijeigenschappen maar een veelgehoorde opmerking is dat de auto te weinig vermogen heeft. In het vorige seizoen van Tuned zagen we al dat een ‘bolt-on turbo kit’ voor extra vermogen zorgt, zonder het karakter van de auto te veranderen. Maar wat gebeurt er als je het vermogen verdubbeld en het koppel verdriedubbeld? Matt Farah gaat op onderzoek.

Crawford Performance is gevestigd in Oceanside, San Diego County. Het bedrijf is gespecialiseerd in Subaru, Scion en Hyundai performance onderdelen en was verantwoordelijk voor Ken Block’s Gymkhana 1 Subaru. Quirt Crawford, oprichter van Crawford Performance, besloot zijn eigen daily drive Subaru BRZ onder handen te nemen met als resultaat 430 pk en 677 Nm koppel. De auto heeft er inmiddels 800 mijl opzitten en heeft nog wat kinderziektes die eruit moeten, maar het resultaat is een betere pk/gewichtsverhouding dan een 997 Turbo. Hoe Crawford Perfomance dat voor elkaar kreeg zie je in een nieuwe aflevering van Tuned na de break.

Video: Crawford Performance Subaru BRZ

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari FXX Evolution at Imola

Ferrari FXX Evoluzione op Imola

Ongelooflijke Save in een Porsche 996 GT2

Ongelooflijke Save in een Porsche 996 GT2