in

BMW i5 Touring Review

Stationwagens nemen rap af in populariteit ten gunste van SUV en crossovers. BMW vaart tegen de stroom in door zelfs met een elektrische versie te komen van de nieuwe 5-serie Touring. Presentator Rory Reid mocht een dikke BMW i5 Touring op pad.

De Touring, een modelvariant die altijd al zeer populair is bij BMW-rijders, is leverbaar met achterwielaandrijving of als xDrive met aandrijving op alle vier de wielen. In de dikste uitvoering, de i5 M60 Touring, beschikt de stationwagen over twee elektromotoren op iedere as met een gezamenlijk vermogen van 601 pk. Met de geactiveerde M Sport Boost of M Launch Control functie accelereert de BMW i5 M60 Touring in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h met een begrensde topsnelheid van 230 km/h. De maximale actieradius bedraagt 506 kilometer.

De i5 M60 Touring beschikt over een adaptieve M onderstel met Integral Active Steering om de wegligging om de kenmerkende prestaties van een BMW M model te bieden, maar dan volledig elektrisch. M sportremmen in hoogglans rood met geventileerde schijven zorgen voor krachtige remprestaties.

Logischerwijs is de i5 Touring een praktische auto, met een bagageruimte van maar liefst 570 liter en zelfs 1700 liter als de achterbank ingeklapt is. Praktische vakken, oogjes en haken vereenvoudigen het inladen. Ook de ruimte voor de passagiers achterin is meer dan voldoende en het rijcomfort is volgens Rory uitstekend.

Goedkoop is de i5 Touring niet met een vanafprijs van 72.000 euro. De M60-uitvoering is nog veel duurder; 109.000 euro maar liefst. Is hij zoveel geld waard? Rory zoekt het voor je uit.

Video: BMW i5 Touring Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
VW-bestuurder onder invloed van drank en drugs op de vlucht

VW-bestuurder onder invloed van drank en drugs op de vlucht

Lamborghini Revuelto vs Ferrari SF90 vs Porsche 918

Lamborghini Revuelto vs Ferrari SF90 vs Porsche 918