in

BMW laat M850i Cabriolet zien in promovideo

De BMW M850i Coupé kreeg vorige week lovende kritiek in deze rijtest en vandaag zag het tweede model in de 8 Serie line-up het levenslicht: de cabriolet.

De BMW M850i Cabriolet die we in deze promovideo zien heeft een klassieke, elektrisch bedienbare soft-top die opent of sluit in 15 seconden bij snelheden tot maximaal 50 km/h. Het dak is standaard uitgevoerd in zwart en optioneel verkrijgbaar in Anthrazit Silber.

Volgens de Duitse fabrikant heeft de 8 Serie Cabriolet een onvervalst sportwagenkarakter dankzij een laag zwaartepunt, gelijkmatige gewichtsverdeling en een lichtgewicht constructie van aluminium, magnesium en koolstofvezel versterkt plastic (CFRP). Adaptieve M wielophanging, Integral Active Steering en M Sport differentieel met elektronisch geregeld sper zijn standaard aanwezig op de BMW M850i Cabrio die we hier zien.

Merendeel van de cabrio-bestuurders zal het dak alleen naar beneden doen als het lekker warm is, maar wat nou als er een mooi winterzonnetje aan de hemel staat? Uiteraard is er stoelverwarming maar er is ook nekverwarming in de hoofdsteunen van de voorstoelen, kun je lekker met verwarming op standje kook in de open lucht zitten.

Mocht de 8 Serie Cabriolet nou tijdens zo’n rit over de kop vliegen dan heeft de BMW een aantal speciale maatregelen om de inzittenden te beschermen. Zo is het frame van de voorruit versterkt en schieten er rolbeugels achter de achterstoelen omhoog middels een pyrotechnische lading.

Ten tijde van de introductie in maart 2019 zijn er twee motorvarianten, de 530 pk sterke V8-motor voor de M850i en een zes-in-lijn dieselmotor met 320 pk voor de BMW 840d Cabrio. Beide modellen zijn uitgerust met een 8-traps automaat en BMW xDrive vierwielaandrijving.

Video: BMW M850i Cabriolet Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan NP300 Hardbody krijgt 0 sterren van NCAP

Nissan NP300 Hardbody krijgt 0 sterren van NCAP

Auto wassen met 3000 bar hogedrukspuit

Auto wassen met 3000 bar hogedrukreiniger