in

BMW M850i Review

Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert de 8-serie terug in het gamma van BMW. Een legendarische naam die bij de vorige generatie helaas niet tot het einde werd doorontwikkeld, de productie van de BMW M8 werd namelijk voortijdig gestopt en het bleef slechts bij één prototype van de M8.

De tweede generatie 8-serie krijgt gelukkig wel een M8, maar zover is het nog lang niet. De M850i coupé is echter al wel beschikbaar en Autoweek mocht alvast proeven aan een exemplaar onder de Portugese zon. De M850i heeft een twin turbo 4.4-liter V8-motor met 530 pk en 750 Nm koppel, voldoende om de bijna 2.000 kg zware coupé in 3,7 seconden naar 100 km/h te stuwen. Voluit haalt de BMW M850i een topsnelheid van 250 km/h, maar zonder begrenzer zal dit richting 300 km/h gaan.

Deze uitvoering heeft een achttraps-automaat met xDrive, oftewel vierwielaandrijving. De elektronisch gestuurde achterwielen kunnen tot 88 km/h maximaal 3 graden tegensturen, waardoor de BMW ondanks zijn gewicht zeer scherp is in de bochten volgens deze review. Aan de ene kant verwacht je niets anders van BMW, aan de andere kant is het toch verrassend om te horen over een auto met dit formaat.

De eerste uitvoeringen van de 8-serie zullen eind november, begin december, bij de dealers verschijnen. Deze M850i is te koop vanaf 169.447 euro.

Video: BMW M850i Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

g-power-mercedes-amg-c63-s

G-Power voert de Mercedes-AMG C63 S op naar 800 pk

Kimi Raikkonen ondergaat de Dutch Inquisition

Kimi Raikkonen in True or False