in

BMW M135i vs Subaru WRX STi

Nog niet zo lang geleden had niemand erover nagedacht om een BMW met een Subaru te vergelijken, de modellen waren gewoon te verschillend. Maar met de komst van de BMW M135i heeft BMW een auto die prima te vergelijken valt met het segment van de Subaru WRX STI. Zoals bekend is heeft de BMW M135i een 3 liter 6-in-lijn motor met één Turbo en produceert daardoor 320 pk op de achterwielen. Kopers kunnen kiezen uit een handgeschakelde 6-bak of een achttraps automaat. De M135i is in Nederland verkrijgbaar vanaf €53.000.

Dan de Subaru WRX STI 320R, dankzij een 2.5-liter viercilinder turbomotor weet de Subaru er 320 pk en 450 nm koppel uit te persen. Uiteraard gaat dit vermogen via een handmatige zesbak naar alle vier de wielen. De Subaru WRX STI 320R is helaas alleen verkrijgbaar in de UK en dat maakt deze test ook rechtvaardig want beide auto’s kosten in de UK rond de 30.000 pond. In Nederland is de Subaru WRX STI met een vanaf prijs van € 68.995,- fors duurder dan de M135i, maar dat wil niet zeggen dat je de auto’s qua prestaties niet met elkaar kunt vergelijken. Check de video hieronder om te zien welke auto het snelste is op het circuit.

Video: BMW M135i vs Subaru WRX STi

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een bezoek aan het Porsche Museum

Een bezoek aan het Porsche Museum

F1 Legends - Mario Andretti

F1 Legends – Mario Andretti