in

BMW M2 Prototype gespot op de Ring

BMW is druk bezig met het testen van M2 Prototypes, steeds vaker duiken er testauto’s op rond de Nordschleife en dat past geheel in lijn met de verwachte release in 2016.

Hevig gecamoufleerd, met uitzondering van de motorkap, het dak en de kofferbakdeksel, zien we in onderstaande video de BMW M2 zijn rondjes draaien op de ‘Ring’. Dit prototype heeft al andere bumpers dan de M235i en is uitgerust met 19″ velgen die netjes binnen de verbrede wielkasten blijven. Onder die fraaie zwarte velgen zitten geperforeerde remschijven, iets wat de BMW M235i niet heeft, en dezelfde remklauwen als op de M3/M4.

De opvolger van de BMW 1M krijgt een turbocharged 3.0-liter zes-in-lijn motor met ongeveer 380 pk, dat zijn er 40 meer dan zijn voorganger had en bijna 60 pk meer dan de M235i. Uiteraard krijgt hij aandrijving op de achterwielen en een limited slip differential. Bovenstaande gegevens zijn een veronderstelling komen van Bimmerpost en BMW blog, maar meestal zitten deze sites er niet ver vandaan.

Video: BMW M2 Prototype gespot op de Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rowen Uitlaatsysteem voor Lamborghini Aventador

Rowen Uitlaatsysteem voor Lamborghini Aventador

Vrachtwagen verliest Tank van oplegger

Vrachtwagen verliest Tank van oplegger