in

XCAR Zegt BMW M235i maakt M2 overbodig

Je hebt waarschijnlijk wel de geruchten gehoord over een BMW M2 Coupe, maar tot dat model officieel bevestigd is blijft de M235i Coupe het topmodel. Om nog even wat duidelijkheid te scheppen, BMW heeft de coupéversie van zijn 1-serie een 2-serie badge gegeven. Net als dat de 3-serie coupe tegenwoordig door het leven gaat als 4-serie coupe. De 2-serie is dus geen geheel nieuw model, slechts een iets grotere, bredere, vernieuwing van de vorige 1-serie coupé.

Aangedreven door een 3,0-liter twin-turbo zescilinder motor met 322 pk en 450 Nm koppel, sprint de M235i Coupe van 0 naar 100 km/h  in 4,8 seconden naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. Als je de review van Autoweek hebt gezien dan weet je dat de M235i een zeer goede auto schijnt te zijn, XCAR presentator Alex Goy gaat echter nog een stapje verder.

Hij stelt dat de BMW M235i krachtig en snel genoeg is en dat een BMW M2 coupe helemaal niet nodig is. Om zijn punt te bewijzen, voegt hij eraan toe dat de M235i sneller naar 100 km/h is dan de 1-serie M Coupe – zij het met slechts 0.1 seconden – en dat de auto sneller is op de Nürburgring dan de 1M. Delen jullie zijn mening, scroll naar beneden en laat het ons weten.

Video – XCAR Zegt BMW M235i maakt M2 overbodig

)
author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrouw probeert SUV door brandgang te persen

Vrouw probeert SUV door brandgang te persen

Camaro GT3 is 650 pk aan American Muscle

Camaro GT3-raceauto gespot op Monza