in

BMW M3 Competition vs Alfa Giulia GTAm

De Alfa Romeo Giulia GTAm neemt het in deze video op tegen de BMW M3 Competition om te zien welke van de twee sportieve sedans het snelst is.

Om te beginnen met de Italiaanse schone, die wordt aangedreven door een 2,9-liter twin turbo V6-motor die 540 pk en 600 Nm levert. Doordat een groot deel van het interieur is gestript er er veel koolstofvezel is gebruikt, heeft Alfa Romeo behoorlijk wat gewicht bespaard. Tel daarbij op de koolstof-keramische remmen, de achterspoiler, de actieve splitter, 50 mm extra spoorbreedte, nieuwe ophanging en je hebt een echt circuitwapen.

De BMW M3 is in onze ogen een stuk minder mooi, maar heeft eveneens een dubbel geblazen zescilinder onder de motorkap, die 510 pk en 650 Nm koppel produceert. Doordat de M3 Competition geen rigoureus dieet heeft ondergaan weegt hij 1.730 kg, een stuk zwaarder dan de 1.520 kg van de Alfa. Dat getal nemen we echter met een korreltje zout, want het schijnt dat de Italiaanse fabrikant niet helemaal eerlijk is geweest over gewicht.

Met ruim 200 kg verschil zou je verwachten dat de Alfa Giulia GTAm de BMW M3 Competition compleet afdroogt in deze track battle. Of dat zo is, zie je hieronder.

Video: BMW M3 Competition vs Alfa Giulia GTAm

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 765LT Spider Review

McLaren 765LT Spider: Road & Track Review

Hoonicorn V2 neemt het op tegen 2.200 pk Nissan GT-R

Hoonicorn V2 neemt het op tegen 2.200 pk Nissan GT-R