in

BMW M3 CSL Review

De ultieme BMW M3, dat is tot nu toe de E46 CSL in mijn ogen. Autoblog had het geluk dat ze werden opgebeld door Gina Classics met de vraag of ze een prachtig exemplaar met slechts 37.000 kilometer op de teller wilden testen. Uiteraard zeiden ze daar geen nee tegen!

‘CSL staat voor “Coupé Sport Leichtbau” en dat houdt in dat de M3 CSL allereerst een stuk lichter is en ten tweede ook nog iets krachtiger is. Onder de motorkap ligt een 3.2-liter zes-in-lijn met 360 pk en 370 Nm koppel, een winst van 17 pk en 5 Nm ten opzichte van de standaard E46 M3. Geen gigantisch verschil maar waar BMW echt flinke stappen heeft gemaakt is de gewichtsafdeling, er is bijna 200 kg afgeschaafd waardoor de M3 CSL nog maar 1.285 kg weegt.

Het onderstel werd flink gewijzigd en ook de stuurinrichting werd verbeterd, daarnaast werden er grotere remmen geïnstalleerd voor betere stopkracht en 19 inch BBS-wielen met semi-slicks. De bodykit werd op diverse plaatsten gewijzigd door BMW, maar het meest in het oog springend is de kofferbak spoiler.

Dat de BMW M3 CSL een briljante rijdersauto is blijkt wel uit het feit dat volgens fastestlaps.com de E92 M3 GTS slechts twee seconden sneller was op de Nürburgring dan de E46 M3 CSL. Er zijn slechts 1383 stuks geproduceerd en die stijgen rap in waarde, dit exemplaar staat te koop voor 130.000 euro.

Video: BMW M3 CSL Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mansory Diamond Edition

Wat te denken van de Mansory Diamond Edition?

Big Muscle

Big Muscle – Restomodded 1969 Camaro