in

BMW M3 GT2 trapt lekker door op Franse Hillclimb

De BMW M3 is natuurlijk een uitermate geschikt wapen voor hillclimb. Het is een populaire sportauto waar veel onderdelen voor te vinden zijn waardoor hij gemakkelijk om te bouwen is naar een raceauto. Of het nu een E30, E36, E46 of een E90 is, we zien de oudere generaties regelmatig in actie.

Ditmaal vestigen we de aandacht op Yannick Poinignon’s E92 M3 die hij gebruikt in het Franse Hillclimb Championship. De BMW beschikt over een atmosferische 4.0-liter V8-motor met een sequentiële 6-versnellingsbak van Drenth en AP Racing-remmen. De krachtbron is opgevoerd naar 590 pk en is een van de best klinkende S65 motoren die wij ooit hebben gehoord!

De bodykit is geïnspireerd op de GT2-raceauto van begin vorig decennium en dankzij een stevig dieet is de M3 maar liefst 400 kg afgevallen; nu slechts 1.210 kg. Hier kunnen we hem in Max Attack-modus zien in La Broque, waar het de snelste toerwagen was tijdens het evenement.

Video: BMW M3 GT2 trapt lekker door op Franse Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Range Rover

Range Rover-bestuurder gedraagt zich opmerkelijk

De Motorsport crashes van 2022 Week 6

De Motorsport crashes van 2022 Week 6