in

BMW M3 GT4 mist maar net een MX-5 op de Groene Hel

De Nürburgring Nordschleife is sinds vorig weekend geopend voor touristenfahrten en dus stroomt YouTube weer vol met ringvideo’s. Een van de spannendste onboardvideo’s komt op naam van deze BMW M3 GT4 bestuurder, die na een blinde rechterbocht tot zijn grote schrik ziet dat er een Mazda MX-5 stil op de baan staat.

Dit geeft gelijk een van de grootste gevaren van de Nürburgring Nordschleife weer, ook al ken je het 20.8 kilometer lange circuit als je broekzak en ben je een zeer bekwame bestuurder, de baan kent zoveel snelle blinde bochten dat achter iedere bocht een verassing kan schuilen.

Dit is het stuk Wipperman naar Eschback en als we op de teller kijken zien we dat de M3 GT4 met 170 km/h de bocht neemt. Een botsing lijkt onvermijdelijk, ook al draait de bestuurder direct zijn stuur naar rechts en trapt hij vol op de rem. Gelukkig krijgen de voorbanden net op tijd weer grip waardoor de BMW echt rakelings langs de Mazda scheert.

Dit soort close calls moet je niet te vaak hebben want de kans is groot dat je een volgende keer minder geluk hebt.

Video: BMW M3 GT4 mist maar net een MX-5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Auto verkopen, wat zijn de mogelijkheden?

Auto verkopen, wat zijn de mogelijkheden?

Jay Leno's Garage - Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz 300 SL Gullwing