in

Close Call met file op de Nordschleife

Je kunt dan wel een mooie sticker met ‘Never Lift’ op je dashboardkastje geplakt hebben, als er een file staat op de Nordschleife zul je toch stevig in de ankers moeten.

YouTube gebruiker Alexander heeft inmiddels 1500 rondjes Ring op zijn naam staan en volgens eigen zeggen was hij nog nooit zo dicht bij een ongeluk als nu, close call dus. Dat is best een nette prestatie, sommige mensen hangen hem al binnen één dag in de vangrail. Alexander rijdt met een licht aangepaste Honda Civic over de Nordschleife, voor de kenners: EK4 B18C GSR met 190 pk en een drooggewicht van 1065 kg. Rondom zijn gele Koni dempers gemonteerd en achter is een whiteline anti-roll bar geïnstalleerd. Voor de rest is de auto standaard met compleet interieur. Zijn snelste BTG tijd is 8:34 en dat is best rap, maar dat kunnen die Civic’s wel.

Overigens heeft hij best een mooi motto op YouTube staan: “Respect to the Ring and each other. Smooth fast safe lapping is key, laptimes are byproducts. Nothing to gain, nobody cares if you think you are ‘fastest’.”

Video: Close Call met file op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Buy My Volvo

Buy My Volvo

Jos Verstappen Full Throttle door Lelystad

Jos Verstappen Full Throttle door Lelystad