in

BMW M3 Touring aan het werk op de Nordschleife

De eerste officiële BMW M3 Touring is gespot tijdens testwerkzaamheden op de Nordschleife. BMW kondigde in augustus 2020 aan dat zij de handschoen oppakken en eindelijk de strijd aan gaan met Audi en Mercedes-AMG. Die op dit moment de markt domineren in het segment van snelle stationwagens.

Naar verwachting krijgt de M3 Touring van BMW dezelfde twin-turbo 3.0-liter zes-in-lijn als de M3 & M4. Dit zou betekenen minstens 480 pk en hoogstwaarschijnlijk in combinatie met vierwielaandrijving. Een handbak past niet echt bij het karakter van dit soort stationwagens, dus wij vermoeden dat de zescilinder gekoppeld is aan een M Steptronic automaat.

Er zijn helaas maar twee clips van de BMW M3 Touring, dus die hebben we voor het gemak even onder elkaar gezet. Hoef je niet te zoeken in de video die oorspronkelijk 10 minuten lang is. Binnenkort volgt ongetwijfeld meer beeldmateriaal!

Video: BMW M3 Touring aan het werk op de Nordschleife

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E36 Kart heeft 1.200 pk

BMW E36 met exoskelet heeft 1.000 pk

Beter zicht tijdens onweesbuien

Zorg voor beter zicht tijdens hevige regenval