in

BMW M3 Touring debuteert op Festival of Speed

De geheel nieuwe BMW M3 Touring heeft zojuist zijn werelddebuut gemaakt op het Goodwood Festival of Speed. De hertog van Richmond reed met de auto over de beroemde oprijlaan van Goodwood Estate en hield ondanks het typische Britse weer er een stevig tempo in.

We hebben de M3 Touring de afgelopen maanden/jaren diverse keren in actie gezien, maar altijd gehuld in een camouflagewrap. Dit is de eerste keer dat we de 510 pk sterke stationwagen zien rijden zonder enige vorm van bedekking. Vanaf de achterzijde gezien is het een fraaie auto, de voorzijde, tja dat is al genoeg besproken.

Net als de coupé en sedan beschikt ook de Touring over de 3.0-liter zes-in-lijn met twee turbo’s. In standaard trim is dit goed voor 480 pk en 550 Nm, maar in de competition-variant levert de zes-in-lijn 510 pk en 650 Nm koppel. De Touring is uitgerust met xDrive-vierwielaandrijving, maar in bepaalde rijmodi kan het volle vermogen ook naar alleen de achterwielen gestuurd worden.

In de sprint naar 100 km/h is de M3 Touring Competition slechts 0,1 seconde langzamer dan de sedan, 3.6 tellen heeft de stationwagen nodig. Vanuit stilstand naar 200 km/h gaat in een indrukwekkende tijd van 12,9 seconden. Dat de M3 Touring niet alleen hard rechtuit kan maar ook snel bochtenwerk aankan liet BMW vorige week, het is namelijk de snelste stationwagen op de Nordschleife!

Onderstaande run is zeker niet de spannendste run op het Festival of Speed, maar dit langverwachte debuut konden we niet aan ons voorbij laten gaan. We gaan hem ongetwijfeld nog vaker zien.

Video: BMW M3 Touring debuteert op Festival of Speed

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zagato Mostro Barchetta heeft een bruut klinkende V8

Zagato Mostro Barchetta heeft een bruut klinkende V8

That’s the Brian O’Connor school of driving!

That’s the Brian O’Connor school of driving!