in

BMW M3 Touring vs BMW M8

Deze is voor de BMW fans! De BMW M3 Touring neemt het in een dragrace op tegen de BMW M8. Een nogal aparte vergelijking, dat weten we, maar dat maakt het ook wel weer interessant om naar te kijken!

De BMW M3 Touring heeft een 3.0-liter twin turbo zes in-lijn motorblok onder de motorkap waarmee 510 pk en 650 Nm koppel geproduceerd wordt. Deze paardenkrachten worden via een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen naar alle vier de wielen verzonden. De auto is relatief zwaar met 1.865 kg.

Onder de motorkap van de BMW M8 vinden we een 4.4-liter twin turbo V8-motor welke goed is voor 625 pk en 750 Nm koppel. Ook bij deze BMW wordt het vermogen verdeeld over alle vier de wielen. De M8 is met een gewicht van ruim 2.100 kg nog een paar honderd kilo zwaarder dan de M3.

Benieuwd hoe andere BMW-modellen het doen op de dragstrip? Bekijk dan ons artikel over alle generaties BMW M5 die het tegen elkaar opnemen in een dragrace.

Wordt het kinderspel voor de krachtigere BMW M8, of gaat de M3 Touring er toch met de winst vandoor? Check het in onderstaande video!

Video: BMW M3 Touring vs BMW M8: DRAG RACE

author avatar
Marc Redacteur
Autoliefhebber in hart en nieren waar snelheid en brute motorgeluiden het hart sneller van doen kloppen. Favoriete auto; Chevrolet Camaro, maar waardeert ook de sedans van BMW, Audi en Alfa Romeo.

Verlaten Audi R8 V10 Spyder krijgt een poetsbeurt!

Prodrive P25 Subaru Impreza Review

Review van de €650.000 Prodrive P25 Subaru Impreza