in

Alle generaties BMW M5 in één ultieme dragrace

Here we go again! CarWow heeft een line-up met alle generaties van de BMW M5, van de originele E28 tot en met de F90, naast elkaar gezet voor één ultieme M5-dragrace. Wil je zien hoeveel sneller de BMW M5 is geworden sinds hij voor het eerst van de productielijn rolde, bekijk dan onderstaande video.

Het begon allemaal met de E28-generatie, welke wordt aangedreven door een atmosferische 3,5-liter zes-in-lijn die 286 pk en 340 Nm koppel kan leveren. Dit vermogen wordt via een handgeschakelde vijfversnellingsbak naar de achterwielen gestuurd. Daarnaast hebben we de E34, die een atmosferische 3,8-liter herbergt die 340 pk en 400 Nm koppel produceert. En net als bij de E28 wordt het vermogen via een handgeschakelde vijfversnellingsbak naar de achterwielen gestuurd.

Vervolgens hebben we de E39, die een 5-liter atmosferische V8 onder de motorkap huisvest! Het resultaat is dat hij veel meer vermogen heeft dan de E34, met dik 400 pk en 500 Nm. Hij werd alleen geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en natuurlijk gaat al het vermogen naar de achterwielen.

Daarnaast staat de glorieuze E60, die is uitgerust met een ongelooflijke 5-liter atmosferische V10! Dit monster kan 507 pk en 520 Nm koppel produceren, wat via een gerobotiseerde 7-bak naar de achterwielen wordt gestuurd.

Voor de laatste twee auto’s schakelen we over op automatische versnellingsbakken met dubbele koppeling. Vanaf de F10-generatie wordt de M5 aangedreven door een 4,4-liter twin turbo V8 die al zijn vermogen naar de achterwielen stuurt. De nieuwste generatie, de F90, is niet alleen de krachtigste met 625 pk en 750 Nm, maar ook uitgerust met vierwielaandrijving!

Wil je meer van dit soort generatie races zien, kijk dan naar de ontwikkeling van de RS3, RS6, GT-R, Type R, Aventador, M3 en 911 Turbo.

Video: Alle generaties BMW M5 in één ultieme dragrace

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Fast Furious Supra Replica is een 10 sec car

Fast Furious Supra Replica is een echte 10 sec car

Zie de vetste hypercars in actie op Goodwood FOS 2023

Zie de vetste hypercars in actie op Goodwood FOS 2023