in

BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 S vs Lexus RC F

Het is oud vs nieuw in deze dragrace, want naast de huidige BMW M4 en Mercedes-AMG C63 S zijn ook de vorige generaties van deze sportauto’s aanwezig: de W204 C63 AMG en de E90 M3.

Het groet verschil is dat de huidige generatie motoren turbocharged zijn, terwijl de oude generatie motoren atmosferisch zijn en een grotere cilinderinhoud hebben. Zo beschikt de BMW M4 over een 431 pk sterke 3.0-liter twin turbo zes-in-lijn, terwijl de E90 M3 een 420 pk sterke 4.0-liter V8-motor heeft. Hetzelfde geldt voor de C63 van AMG, nu voorzien van een 4.0-liter twin turbo V8 met 510 pk, maar in de vorige generatie uitgerust met een gigantische 6.2-liter V8 met 457 pk.

Om de dragrace nog wat interessanter te maken is er ook een Lexus RC F aanwezig, een auto die net als de M4 en de C63 S nog in productie is, maar verrassend genoeg geen turbochargers heeft. Wel een atmosferische 5.0-liter V8 met 477 pk.

Van al deze cijfers gaat je hoofd wellicht wat duizelen, dus laten we snel naar de video gaan. Twee dragraces over een kwart mijl, twee rollende races en een remtest.

Video: BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 S vs Lexus RC F

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bugatti Veyron met custom Titanium-uitlaatsysteem

Bugatti Veyron met custom Titanium-uitlaatsysteem

Ferrari 812 Superfast met Novitec-uitlaat blaast door tunnels

Ferrari 812 Superfast met Novitec-uitlaat blaast door tunnels