in

Lexus RC F met Armytrix-uitlaat is bepaald niet stil

De Lexus RC F werd door journalisten niet echt goed ontvangen bij zijn introductie in 2014, men vond de RC F te zwaar, te veel onderstuur en niet de balans hebben die je in sportcoupé zoekt. Maar over één ding waren de journalisten wel positief, de atmosferische V8-motor!

Waar de concurrentie heeft gekozen voor turbomotoren is de Lexus uitgerust met een ‘ouderwetse’ atmosferische 5.-liter V8-motor. Het geluid van de 477 pk sterke V8 klinkt natuurlijk een stuk beter dan de moderne turbomotoren en dit exemplaar is voorzien van een Armytrix-uitlaat.

Naast het uitlaatsysteem heeft JP Perfromance ook een spruitstuk van Novel gemonteerd. Deze combinatie zorgt voor wat extra vermogen, al moet de auto nog op rollenbank getest worden, maar bovenal voor heel wat extra decibellen. Bij een ‘cold start’ in de ochtend is gelijk heel de buurt wakker en als het gas er echt op gaat is deze RC F Coupé oorverdovend.

Wat is jullie oordeel, mooi geluid of misschien wel te luid?

Video: Lexus RC F met Armytrix-uitlaat

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NMK Performance BMW E30

Deze 2JZ-aangedreven BMW E30 is een 1.200 pk Monster

Porsche 911 GT2 RS Nordschleife Lap

Porsche 911 GT2 RS klokt 6:47.3 op de Nordschleife