in

Chris Harris nog niet te spreken over de RC F Coupé

Het is best een gewaagde stap van Lexus om de ‘sportcoupé’ markt te betreden, een markt die al jaren stevig in handen is van Duitse fabrikanten. De Japanners doen het in ieder geval anders dan hun concurrenten, want terwijl iedereen kiest voor turbomotoren komt Lexus op de proppen met een atmosferische V8-motor in de ruim 1.800 kg wegende RC F Coupé. En dan hebben we het nog niet gehad over de toch wel bijzondere styling van de auto.

Motor Trend en AutoCar oordeelden al dat de RC F Coupe niet zo goed is als de BMW M4, wat op zich ook wel te verwachten viel, de Lexus is te zwaar, mist koppel en heeft niets op een circuit te zoeken. Autojournalist Chris Harris is in het eerste deel van de video dan ook niet echt te spreken over de sportcoupé van Lexus, maar in het tweede gedeelte van de video wel. Waarom, dat zie je in zijn laatste aflevering van Chris Harris on Cars.

Video: Chris Harris en de RC F Coupé

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E30 Turbo verslaat Twin Turbo Gallardo

BMW E30 Turbo verslaat Twin Turbo Gallardo

De eerste Twin Turbo SRT Viper TA is een feit

De eerste Twin Turbo SRT Viper TA is een feit