in

Lexus RC F Review – Nog niet zo goed als de M4

Tot op heden hadden we nog review gezien van Lexus’ nieuwste sportauto, enkel wat promotievideo’s met een Sports Illustrated Model, maar vandaag komt daar verandering in en kun je kijken naar een van de eerste rijtesten van Lexus RC F Coupé.

Waar de meeste fabrikanten tegenwoordig kiezen voor turbomotoren heeft Lexus gewoon gekozen voor een ouderwetse, atmosferische, 5.0-liter V8-motor in de RC F. Het vermogen was lange tijd onbekend, Lexus meldde alleen dat de V8-motor meer dan 450 pk zou leveren en dat doet hij ook: 477 pk bij 7.100 tpm en een maximum koppel van 530 Nm beschikbaar tussen de 4.800 en 5.600 tpm.

De versnellingsbak is een achttraps Sports Direct Shift, je kunt zelf schakelen met de flippers achter het stuur maar je kunt er ook kiezen om de automaat het werk te laten doen. Door middel van een Torque Vectoring Differential krijgt elk achterwiel het vermogen dat hij op dat moment aan kan.

Het exacte gewicht was ook nog onbekend maar komt uiteindelijk uit op 1.840 kg, fors meer dan de BMW M4 maar desondanks weet hij nog wel in 4.4 seconden naar 100 kilometer per uur te sprinten en door te stomen naar een begrensde 270 km/h. Bij snelheden boven 80 km/h komt er automatisch een spoiler omhoog om extra downforce te genereren.

De Lexus V8 klinkt veel beter dan de BMW’s geblazen motor, al is daar iets aan te doen, maar volgens AutoCar is de Japanse auto nog niet zo goed als zijn Duitse concurrent. Hoe dat precies zit zie je hieronder.

Video: Lexus RC F Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - Rally Australia 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Australia Highlights

Mercedes AMG GT-S gaat los op Circuit of the Americas

Mercedes-AMG GT S gaat los op Circuit of the Americas