in

Track Battle: BMW M4 vs Audi RS5

De komst van een nieuwe BMW M auto is altijd groot nieuws voor fans, en de nieuwe M4 vormt geen uitzondering daarop. De vervanger van de oude BMW M3 Coupe heeft afscheid genomen van de V8 motor en wordt nu aangedreven door een 431 pk sterke twin-turbo zescilinder motor die 550 Nm aan koppel heeft.

In deze video van Auto Express vergelijkt men de BMW M4 met de Audi RS5. De vierwielaangedreven RS5 heeft nog een 4.0-liter V8 motor in het vooronder liggen die 450 pk produceert. Net als de BMW beschikt deze Audi ook over een versnellingsbak met dubbele koppeling, het Audi S tronic systeem.

Qua prestaties ontlopen de twee Duitse coupés elkaar niet veel, maar de BMW M4 is met een aanschafprijs van €105.000 een kleine €12.000 euro goedkoper dan de RS5. Dan is er nog de fun factor, het Quattro vierwielaandrijving systeem voorkomt dat je enorme powerslides kunt doen zoals in de M4. Daarnaast is de V8 motor van de Audi ook nog eens een stuk zwaarder en dat voel je zeker in het bochtenwerk.

De BMW M4 voelt volgens Auto Express een stuk sportiever aan, helemaal als de elektronische hulpmiddelen uitgezet worden en de dempers in sport stand staan. Op het testcircuit worden beide coupés tot het uiterste gepusht om een snelle rondetijd neer te zetten. Welke van de twee het snelste is zie je in de volgende clip.

Video: Track Battle: BMW M4 vs Audi RS5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Time Attack Honda S2000 vernedert iedereen op de Nordschleife

Time Attack Honda S2000 vernedert iedereen op de Nordschleife

Give a Shift

Give a Shift