in

BMW M5 Touring laat zich zien op de Nürburgring

BMW is helemaal terug in het segment van snelle stationwagens! Na de lancering van de M3 Touring in 2022 keert later dit jaar ook de BMW M5 Touring terug in brochure. Een prototype van de  nieuwe Plug-in-Hybride heeft een aantal ronden gereden Nürburgring en beelden daarvan kun je hieronder zien.

De volgende generatie G99 BMW M5 Touring krijgt dezelfde aandrijflijn als de BMW XM. Daardoor weten we dat de 4,4-liter twin turbo V8-motor gekoppeld is aan een elektromotor en zo’n 750 pk en 1.000 Nm koppel leveren. De sprint van 0 naar 100 km/h zal hoogstwaarschijnlijk in minder dan 3 seconden worden uitgevoerd. Dat is behoorlijk snel, helemaal als je bedenkt dat de BMW M5 Touring een dikkertje is met een gewicht van ruim 2.400 kg.

Hoewel het exemplaar in deze video nog flink gecamoufleerd is zien we dat de eerste M5 Touring sinds de E61, een gewijzigde voorbumper krijgt en een compactere nierengrille dan de M3 Touring. Daarnaast krijgt de BMW de kenmerkende M-spiegels, bredere wielkasten, de typische quad-pipes en een subtiele achterspoiler.

De officiële onthulling en specificaties verwachten we in de herfst van dit jaar.

Video: BMW M5 Touring laat zich zien op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 992 GT2 RS Test Mule gespot op de 'Ring

Porsche 992 GT2 RS Test Mule gespot op de ‘Ring

Josef Newgarden's zware crash op Road America

Josef Newgarden’s zware crash op Road America