in

BMW M8 Competition klokt Nordschleife in 7:32 min

De krachtigste productieauto van BMW ooit, de M8 Competition, is door Sport Auto’s testrijder over de Nürburgring Nordschleife gestuurd. De 625 pk sterke coupé had 7:32,79 minuten nodig voor het 20.8 km lange stuk asfalt.

De rondetijd van de M8 Competition is een kleine 3 seconden sneller dan die van de M5 competition. De tijd is wel vier seconden langzamer dan de M4 GTS, die in 2015 het record vestigde voor de snelste M-productieauto op de ‘Ring.

Als we de onboard video bekijken zien we dat Christian Gebhardt de auto in de automatische modus heeft, maar zelf terugschakelt middels de flippers. Het opschakelen laat Christian wel over aan de computers in de BMW, maar blijkbaar gaat het terugschakelen niet snel genoeg.

Overigens was Christian even vergeten zijn telefoon uit te zetten tijdens het werk. Aan het einde van Döttinger Hohe hoor je een telefoon rinkelen.

Video: BMW M8 Competition klokt Nordschleife in 7:32 min

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru Impreza 2.0 GT Turbo met 400.000 km

Klokje Rond – Subaru Impreza GT Turbo met 400.000 km

Een fiets met Pirelli F1-banden is te cool!

Een fiets met Pirelli F1-banden is te cool!