in

BMW M8 Competition vs BMW S1000RR

CarExpert heeft de krachtigste auto van BMW naast de krachtigste motorfiets van BMW gezet voor een interessante vergelijking.

De 2020 BMW M8 Competition beschikt over een 625 pk sterke twin turbo 4,4-liter V8-motor, de krachtigste productiemotor die de Beierse fabrikant ooit heeft gemaakt. Hetzelfde kan worden gezegd voor de 207 pk sterke 999cc viercilinder in de nieuwste S1000RR, wat het krachtigste exemplaar is van BMW Motorrad.

De vergelijking begint met een soundcheck en daarna krijgt de BMW M8 Competition de ruimte om wat tijden te noteren op de dragstrip. Wij adviseren je echter door te spoelen naar 7 minuten, want dan beginnen de dragraces tussen de M8 en de S1000RR.

Er worden 3 races verreden op de kwart mijl en iedere keer gebruikt de motorfiets een andere instelling voor launch control. Dat is namelijk het grootste pijnpunt van de S1000RR, het vermogen benutten en het voorwiel op de grond houden. Tot slot wordt er ook nog een remtest gedaan vanaf 100 kilometer per uur.

Video: BMW M8 Competition vs BMW S1000RR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Richard Hammond geeft commentaar op auto’s van YouTubers

Richard Hammond geeft commentaar op auto’s van YouTubers

Piepschuimdoos stuitert tot tweemaal toe terug in de laadbak

Piepschuimdoos stuitert tot tweemaal toe terug in de laadbak