in

BMW M8 GTE klaargestoomd voor 24H van Daytona

Dit weekend staat de eerste race van 2018 op de agenda, de 24 uur van Daytona. De nieuwe BMW M8 GTE zal debuteren tijdens de openingsrace van het IMSA-kampioenschap en het Duitse merk zet twee raceauto’s in.

Eén van die raceauto’s zal bestuurd worden door de Nederlander Nick Catsburg, samen met Jesse Krohn, John Edwards en Augusto Farfus. De andere BMW zal bestuurd worden door Alexander Sims, Connor de Phillippi, Bill Auberlen en Philipp Eng. Tijdens de ‘Roar Before the 24′, de traditionele testdagen voorafgaand aan de 24 uur van Daytona, was de M8 GTE 1.4 seconden langzamer dan de snelste Ford GT en eindigde beide raceauto’s op de laatste rij.

Of het de realiteit was of tacktiek weten we niet, maar na aanleiding van de test werd de balance of performance aangepast en krijgen de BMW M8 GTE’s tien kilogram minder strafgewicht en meer vermogen. We mogen dus verwachten dat het gat met de concurrentie nu dus een stuk kleiner is.

In onderstaande video zien we hoe de BMW M8 GTE klaargestoomd werd voor de Rolex 24H at Daytona.

Video: BMW M8 GTE klaargestoomd voor 24H Daytona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Sandero wil tussen twee vrachtwagens door

Renault Sandero wil tussen twee vrachtwagens door

Audi A4 Allroad gered door hulpsystemen

Audi A4 Allroad Quattro gered door ESP