in

BMW maakt replica van Monza Circuit in de Sahara

Om de nieuwe BMW X5 een passende introductie te geven, heeft BMW Italië de lay-out van het iconische Monza Circuit nagebouwd in de Sahara.

Het parcours werd gebouwd in Merzouga, een van de meest verlaten gebieden van Marokko. De autofabrikant heeft het hogesnelheidscircuit op een schaal van 1:1 nagebouwd waardoor het een lengte heeft van 5,793 meter. Meer dan 50 mensen werkten twee weken lang aan het circuit in de woestijn en in totaal moest er ongeveer 3.500 kubieke meter aarde worden verplaatst.

Volgens BMW is de nieuwe X5 de meest verfijnde en technologische X5 ooit gebouwd. Met name de prestaties off-road zijn verbeterd, mede dankzij het Dynamic Damper Control-systeem. Door luchtvering op de twee assen te gebruiken kan de rijhoogte met 8 cm aangepast worden. Daarnaast kunnen X5-bezitters kiezen tussen vier off-road modi; zand, rotsen, grind en sneeuw. In deze modi bepaalt de X5 automatisch de ideale voertuighoogte, xDrive-instelling, gasrespons en transmissierespons.

In de eerste video hieronder zie je hoe het circuit tot stand kwam, in de tweede video rijden we onboard mee met de X5 over het circuit in de Sahara.

Video: Replica van Monza Circuit in de Sahara

Onboard Monza Circuit in Sahara

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video