in

BMW pakt record langste drift met 374 km!

BMW heeft het record voor ’s werelds langste onafgebroken drift werkelijk vernietigd. De Beierse fabrikant wist met een 2018 M5 en Johan Schwartz achter het stuur maar liefst 374 kilometer zijwaarts af te leggen, dat is ruim 200 kilometer meer dan het oude record.

Dat record is een knappe prestatie, hoewel een natte ondergrond het een stuk makkelijker maakt, maar het het meest interessante was toch wel het bijtanken tijdens het driften. Gister zagen we nog hoe BMW hiermee oefende en zoals je kunt zien in onderstaande video wist men de BMW M5 tijdens de recordpoging vijf keer te vullen met brandstof.

Tijdens de recordpoging kwamen de M5’s meerdere malen met elkaar in contact, wat natuurlijk niet geheel risicoloos is als je aan het tanken en driften tegelijk bent. Maar die tankbeurten zorgden er wel voor dat Johan Schwartz acht uur lang onafgebroken rondjes kon driften op het natte asfalt.

Doordat er contact was tussen beide auto’s moest Schwartz wel een paar keer corrigeren, waardoor de drift technisch gezien even onderbroken werd. Schijnbaar maakt dit niet uit, want in de reglementen van Guinness staat dat er pauzes ingelast mogen worden om te tanken. BMW wilde het blijkbaar gewoon veel spectaculairder aanpakken.

Video: BMW pakt record langste drift

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

tanken tijdens driften

BMW gaat tanken tijdens recordpoging driften

De gaafste Skyline GT-R raceauto's

NISMO TV kijkt naar de gaafste Skyline GT-R raceauto’s