in

BMW toont de i8 Roadster en geeft de i8 Coupé een update

BMW heeft tijdens de Los Angeles Auto Show de upgrade van de i8 Coupé gepresenteerd en gelijk de i8 Roadster onthuld, een auto waar lange tijd naar uitgekeken wordt.

De nieuwe BMW i8 Roadster en Coupé beschikken over doorontwikkelde BMW eDrive technologie voor een groter rijbereik en meer puur elektrische rijtijd. Om het gebrek aan stijfheid van een dak te compenseren heeft BMW verstevigingselementen in de carrosserie en in de vleugeldeuren van de Roadster aangebracht. Het frame van de voorruit is gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof. De BMW i8 Roadster is door deze aanpassingen zo’n 60 kilogram zwaarder dan de BMW i8 Coupé.

De elektrisch bedienbare softtop laat zich in 15 seconden openen en sluiten bij een snelheid van maximaal 50 km/h. De softtop vouwt zich op in een ruimtebesparende verticale positie, waardoor achter de stoelen nog zo’n 100 liter extra opbergruimte is ontstaan.

Het vermogen van de elektromotor is met 12 pk toegenomen naar een maximum van 143 pk, hierdoor bedraagt het totale vermogen 374 pk. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in de Coupé in 4.4 seconden en in de Roadster in 4,6 seconden. De elektrische range is 53 kilometer voor de BMW i8 Roadster en 55 kilometer voor de BMW i8 Coupé. De topsnelheid bedraagt nog steeds 250 km/h.

Video: BMW I8 Roadster en Coupé promo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Cheapkhana

Is Cheapkhana 0.9 de ultieme Gymkhana-parodie?

Ferrari F40 is gespoten in 'British Racing Green'

Deze Ferrari F40 is gespoten in ‘British Racing Green’