in

BMW X7 Review

De BMW X7 is de grootste SUV die BMW ooit heeft geproduceerd, maar liefst 5,15 meter lang. Volgens presentator Rory Reid is de X7 dan ook “a middle finger on wheels” naar al het overige verkeer.

De BMW X7 heeft zeven zitplaatsen verdeeld over drie zitrijen. Desgewenst kan de tweede zitrij met drie zitplaatsen wijken voor twee individuele comfortstoelen. Alle stoelen zijn elektrisch verstelbaar en standaard afgewerkt in lederen bekleding.

Achterin is een laadruimte van 326 liter, maar als dat niet genoeg is kunnen de achterste twee zitrijen verwijderd worden waardoor er een gigantische laadruimte ontstaat van 2.120 liter. Meer dan voldoende om bij te klussen als pakketbezorger. Kan de X7 gelijk een deel van zijn €115.000 kostende prijskaartje terugverdienen.

Met een gewicht van 2300 kg is de X7 een flinke jongen en BMW heeft er alles aan gedaan om de rijeigenschappen zo comfortabel en scherp mogelijk te krijgen. Elektronisch instelbare dempers, elektrische anti roll bars, luchtophanging op alle vier de wielen en optioneel een M Sport-differentieel. Er zijn diverse rijmodi die ervoor moeten zorgen dat de BMW X7 onder alle omstandigheden naar behoren presteert, zelfs buiten het asfalt. Er is een Off-Road-pakket met de rijmodi xSand, xGravel, xRocks en xSnow.

In Europa kan er gekozen worden uit 3 verschillende motoren, de xDrive40i, xDrive30d en de M50d. Rory Reid testte de 30d, een zes-in-lijn dieselmotor met 265 pk en 620 Nm. Om te zien of de X7 ook iets te zoeken heeft buiten de gebaande paden, nam hij de SUV mee naar het platteland voor een rijtest.

Video: BMW X7 Review

BMW X7 Review

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − zeventien =