in

Bottas na zege: “To whom it may concern, fuck you”

Na gefeliciteerd te zijn door zijn ingenieur in uitloopronde van de Grand Prix van Australië, zei winnaar Valtteri Bottas: “To whom it may concern, fuck you

De boodschap werd geïnterpreteerd als uiting van frustratie tegenover de kritiek die de Fin vorig seizoen ontving. Bottas won vorig jaar geen enkele Grand Prix, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton zijn vijfde wereldkampioenschap won en maar liefst 11 zeges behaalde.

Bottas verklaarde na afloop van de race dat de opmerking spontaan in hem opkwam en dat degenen waartegen de opmerking was gericht, zelf wel weten wie ze zijn.

It just came, I just wanted to send my best regards,” he explained. “That’s it. Honestly, I didn’t think about it or plan it, it just came.

Bottas omschreef de Grand Prix van Australië als de beste race uit zijn carrière en gaf toe dat Mercedes sneller was dan verwacht. Hij negeerde dan ook de order van teambaas Wolff om géén extra risico te nemen om ook het punt voor de snelste raceronde te pakken.

Video: “To whom it may concern, fuck you”

Interview Bottas na GP Australië

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert de start van GP Australië

Sky Sports analyseert de start van GP Australië

Aventador SVJ tilt voorwielen op tijdens launch op de dragstrip

Aventador SVJ tilt voorwielen op tijdens launch op de dragstrip