in

Brabham BT62 maakt werelddebuut op Goodwood

Begin mei werd de Brabham BT62 onthuld, een 700 pk sterke circuitauto die moet gaan concurreren met de McLaren Senna en andere circuitauto’s. Op het Goodwood Festival of Speed maakte de BT62 zijn werelddebuut en kon het publiek voor het eerst de atmosferische 5,4-liter V8-motor horen brullen.

Brabham Automotive werd in 2014 opgericht door David Brabham, ooit teamgenoot van Ronald Ratzenberger en zoon van drievoudig F1-kampioen Jack Brabham. De eerste auto van de nieuwbakken fabrikant weegt slechts 972 kg waardoor de BT62 een pk gewichtsverhouding heeft van 0,72 pk per kilogram. Het vermogen wordt via een zestraps Holinger sequentiële versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd.

Die wielen zijn overigens 18-inch en omhuld met Michelin slicks, daarachter zorgen zes zuiger carbon Brembo-remmen voor de benodigde stopkracht. Dankzij een aanzienlijke hoeveelheid aerodynamica, inclusief een verstelbare achtervleugel, heeft de BT62 de beschikking over 1200 kg downforce. Dat is 400 kg meer dan de McLaren Senna.

De Brabham BT62 zal worden geproduceerd in oplage van 70 auto’s, de eerste 35 auto’s worden gespoten in dezelfde kleuren als de Formule 1-auto’s die 35 overwinningen behaalden voor Brabham. De verkoopprijs van de auto ligt ver boven de miljoen euro, maar dan behoor je wel tot het Brabham driver development program.

Video: Brabham BT62

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

dragrace hot hatches

Dragrace met 5 kleine Hot Hatches

Ford-RS200-Pikes-Peak-Crash

Ford RS200 Pikes Peak crasht op Goodwood