in

Brabham BT62 produceert een hemels geluid!

Brabham Automotive werd in 2014 opgericht door David Brabham. De eerste auto van de nieuwbakken fabrikant is de BT62 en die wordt gebouwd in de Australische stad Adelaide. Uiteraard was de circuitauto aanwezig bij het Motorsport Festival wat gehouden werd in de stad en daar kon het publiek genieten van de wonderlijke klanken van de atmosferische 5,4-liter V8-motor.

De Brabham BT62 weegt slechts 972 kg en dankzij de 700 pk sterke achtcilinder heeft de auto een pk-gewichtsverhouding van 0,72 pk per kilogram. Het vermogen wordt via een sequentiële zesbak naar de achterwielen gestuurd en dankzij 1.400 kg aan downforce plakt de circuitauto aan het asfalt.

Dit is het tweede exemplaar uit een serie van 35, die allemaal gespoten worden in dezelfde kleuren als de Formule 1-auto’s die 35 overwinningen behaalden voor Brabham. Deze blauw-witte kleurstelling is een eerbetoon aan de door Parmalat gesponsorde auto’s uit de jaren ’80.

Video: Brabham BT62 op Adelaide Motorsport Festival

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Street Luge rider in vekeer

Street Luge Rider zoeft tussen verkeer door naar beneden

Deze Honda Civic is nog steeds de snelste FWD op de 14 mijl

Deze Honda Civic is nog steeds de snelste FWD op de 1/4 mijl