in

Brabus 900 Crawler is een woestijnspeeltje voor de allerrijksten

Brabus staat bekend om het aanpassen van Mercedes-AMG-modellen, maar de Duitse tuner heeft nu in eigen huis een woestijnspeeltje ontwikkeld. De Brabus 900 Crawler!

Hoewel hij qua uiterlijk lijkt op een Mercedes G-klasse, zijn alleen de LED-units afkomstig van de bekende SUV. De carrosserie is volledig nieuw, gemaakt van hoogwaardig koolstofvezel en gemonteerd op een op maat gemaakt buizenframe-chassis. Er zijn geen deuren of ramen aanwezig, waardoor de inzittenden blootgesteld zijn aan de elementen. Volgens de kenmerkende styling van Brabus is de Crawler uitgerust geleverd met brede spatborden, extreme luchtinlaten en zelfs een achtervleugel op het dak.

Onder de motorkap ligt een AMG-motor die vaker is gebruikt in de Brabus 900-serie. De 4,5-liter V8-motor van AMG produceert 900 pk en een koppel van 1050 Nm. Uiteraard wordt het vermogen naar alle vier de wielen gestuurd via een negentraps automatische versnellingsbak. Om het ruige woestijnlandschap te overwinnen is de Crawler uitgerust met in hoogte verstelbare schokdempers, op maat gemaakte aluminium veerpoten en 20-inch Brabus Monoblock HD velgen met Maxxis Razr off-road banden. Deze combinatie zorgt voor een grondspeling van maar liefst 53 centimeter!

Brabus gaat in totaal 15 units produceren met een prijskaartje van €891.310, ex belastingen. Aangezien de 900 Crawler geen kentekenplaat krijgt in Europa zullen wij hem niet vaak zien. Gelukkig kun je wel naar onderstaande onthulling en rijtest kijken, scroll dus snel naar beneden voor de video!

Video: Brabus 900 Crawler Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Miami Grand Prix

Alles over de 2022 Miami Grand Prix

Op de Rollenbank - Volvo V70 T5

Op de Rollenbank – Volvo V70 T5