in

Brilliant Exhaust laat deze Mercedes-Benz S600 ongelooflijk hard janken

Als je nog nooit van Brilliant Exhaust gehoord hebt, dan ben je verplicht om nu video’s ervan op deze site te bekijken. De Japanse uitlaatfabrikant is namelijk wereldberoemd geworden door de Mercedes S600 te laten klinken als een Pagani Zonda.

YouTuber Effspot is helemaal naar Japan afgereisd om een Mercedes-Benz S600 (W140) te kopen en vervolgens 12.000 dollar uit te geven aan het Brilliant uitlaatsysteem. Je zou het haast niet zeggen, gezien de twee kleine sierstukken onder de bumper van deze S600, maar de 6.0-liter M120 V12-motor jankt nu echt als een Zonda.

De Pagani Zonda C12 maakte gebruik van exact dezelfde twaalfcilinder als in deze luxe sedan. Later werd de hulp van AMG ingeschakeld en de M297 V12-motor ontwikkeld voor nieuwere Zonda’s, maar ook die motor is afgeleid van deze M120.

Het grappige is dat de S600 nu het geluid heeft van de Zonda en dus heel snel klinkt, maar waarschijnlijk langzamer is dan een hedendaagse hot hatch.

Video: Brilliant Exhaust op een Mercedes S600

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Eerste overwinning Formule 1-coureurs 2019

De eerste zeges van de huidige Formule 1-coureurs

Porsche Taycan

Porsche Taycan nader bekeken