in

Bristol Fighter Review

Grote kans dat je nog nooit gehoord hebt van de Bristol Fighter, laat staan dat je er een gezien hebt. XCar kreeg de zeldzame kans om de Bristol Fighter te filmen en doopte de auto “The Coolest Car You’ve Never Heard Of”.

De Bristol Fighter werd in beperkte oplage geproduceerd van 2004 tot en met 2011, hoeveel Fighters er daadwerkelijk zijn geproduceerd is niet helemaal duidelijk maar het aantal ligt rond de 12 exemplaren. Het exemplaar waar XCar in rijdt heeft een 8.0-liter V10 van Chrysler, goed voor 532 pk en 712 Nm koppel. Met een gewicht van 1.600 kilogram zou de achterwielaangedreven Fighter in staat moeten zijn om in 4.0 seconden naar 100 km/h te sprinten. Volgens Bristol zou de supercar een topsnelheid hebben van 340 km/h, maar volgens mij is er niemand die dat ooit geprobeerd heeft.

Na een korte geschiedenisles over Bristol Cars duikt Alex dieper in de eigenschappen van de Fighter. Bekijk de review van deze bijzondere supercar hieronder.

Video: Bristol Fighter Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2015 - Rally Polen Highlights

WRC 2015 – Rally Polen Highlights

Petrolicious - 1953 Jaguar C-Type

Petrolicious – 1953 Jaguar C-Type