in

Bryce Menzies sloopt gloednieuwe MINI in 2e etappe Dakar

MINI won in 2012, 2013, 2014 en 2015 de Dakar Rally met de Countryman geprepareerd door X-Raid. Sindsdien heeft Peugeot het stokje overgenomen met hun succesvolle achterwielaangedreven rallyauto en dus moest MINI op de proppen komen met een nieuw wapen.

Dat nieuwe wapen is de achterwielaangedreven JCW-buggy, voorzien van dezelfde 3.0 zescilinder-diesel en goed voor 340 pk en 800 Nm aan trekkracht. Dit jaar nam het team twee exemplaren mee naar Dakar, één voor Bryce Menzies en één voor Mikko Hirvonen. Maar na twee etappes is alleen het exemplaar van Hirvonen nog in de strijd, Menzies had een megacrash in de 2e etappe en van zijn JCW-buggy bleef haast niets over.

De Dakar-debutant luisterde niet goed naar zijn navigator, die tot tweemaal toe waarschuwde voor een hobbel, en sloeg meerdere malen over de kop doordat hij te hard over de hobbel ging. “Dit is hartverscheurend. In mijn geval zit er een deuk in mijn ego maar mijn co-piloot heeft er een gebroken enkel aan overgehouden. Ik had naar hem moeten luisteren. We gaan samen aan onze navigatie en onze pacenotes werken, zodat we in 2019 hopelijk sterker terug kunnen komen.

Video: Bryce Menzies sloopt gloednieuwe MINI

Er gebeurde van alles in etappe 2 van de Dakar rally! Voor Bryce Menzies bleek de etappe het eindpunt. Kijk de hele aflevering terug: https://t.co/5nzm4QMoBa #Dakar2018 #RTLGP pic.twitter.com/OIiFzBDl6H— RTL GP (@RTLGP) 8 januari 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dakar-auto lostrekken

Dakar-auto lostrekken, zo moet het niet

tanken tijdens driften

BMW gaat tanken tijdens recordpoging driften