in

BTCC-kampioen test Porsche 911 GT1 Evo

Naast zijn vaste baan als coureur in het British Touring Car Championship klust Andrew Jordan zo af en toe bij voor het YouTube-kanaal van Goodwood. Hiervoor test hij klassieke raceauto’s als de Porsche 962C, Lola T70 en deze wereldberoemde ‘Playstation’ Porsche 911 GT1 Evo uit 1997.

Porsche bouwde de eerste generatie 911 GT1 voor het Endurance GT Championship van 1996, waar men meteen het kampioenschap greep in de klasse. Het jaar erna ging het een stuk minder, ondanks een ‘Evo’ uitvoering was Porsche niet bij machte om de Mercedes CLK-GTR te verslaan.

Een 600 pk sterke turbomotor en verbeterde aerodynamica zorgde ervoor dat de ’97 auto aanzienlijk sneller was dan het vorige model met op circuit La Sarthe een topsnelheid van 326 km/h. In totaal won de Porsche 911 GT1 47 races, waaronder de 24 uur van Le Mans in 1998.

Andrew Jordan voelt deze twintig jaar oude raceauto aan de tand op Silverstone en verteld ons wat hij ervaart achter het stuur van deze schitterende raceauto.

Video: Porsche 911 GT1 Evo Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

ABC of Death

ABC of Death is een geweldige commercial van Volvo!

Tubing achter een Aventador ziet eruit als een leuk tijdverdrijf

Tubing achter een Aventador ziet eruit als leuk tijdverdrijf