in

Bugatti Bolide laat zijn 8.0-liter W16-motor horen

Tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022 legde spotter Mike de track only Bugatti Bolide vast. Het miljoenen kostende circuitspeeltje heeft al groen licht gekregen voor productie, maar de voertuigen van klanten zullen pas in 2024 arriveren. Het prototype bestaat echter gewoon en is te zien in deze video.

Dit exemplaar hebben we al vaker gezien en is gespoten in een blauw-zwarte kleurstelling. Ongetwijfeld kunnen de 40 toekomstige klanten uit allerlei kleurencombinaties kiezen en we zijn benieuwd wat voor soort designs er verschijnen.

De quad-turbo 8,0-liter W16-motor ademt door ongedempte uitlaten en dat geeft de Bolide een ander geluid dan de Chiron waarop de Bolide is gebaseerd is. Met 1.850 pk op 1.240 kg heeft de Bolide een pk-gewichtsverhouding van 0,67 kg per pk. Met die nekbrekende cijfers is het maar goed dat Bugatti bij elke aankoop een HANS-apparaat erbij doet.

Video: Bugatti Bolide laat zijn 8.0-liter W16-motor horen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

RInus Veekay kwalificeert derde voor Indy 500

Rinus Veekay kwalificeert zich als derde voor Indy 500

Luister naar de V12 van Ferrari's Purosangue SUV

Luister naar de V12 van Ferrari’s Purosangue SUV