in

De cold start van een Bugatti Bolide W16 is bruut!

Tijdens de Milano Monza Open-Air Motor Show 2021 had spotter Nick het genoegen om de nieuwe Bugatti Bolide te filmen. Het prototype stond tentoongesteld op de MIMO Motor Show en in deze video krijgen we te horen hoe bruut de cold start is van zijn 1.850 pk sterke W16-motor.

Dit is zonder twijfel de luidste Bugatti die we ooit hebben gehoord. Dat komt omdat de quad turbo 8,0-liter W16-motor geen einddempers heeft en dat is ook niet nodig, het is een prototype en de Bolide zal nooit geproduceerd gaan worden.

Volgens simulatiemodellen van Bugatti zou de 1.240 kilogram wegende Bolide het Circuit de la Sarthe in 3:07.1 minuten voltooien en de Nordschleife in 5:23.1 minuten. Met deze tijden zouden de bestaande ronderecords verpulvert worden, maar aangezien de Bolide nog geen meter voluit heeft gereden op een circuit, nemen we dit soort marketingpraat met een flinke korrel zout.

Vooralsnog komt de Bugatti Bolide niet heel veel verder dan autoshows en filmstudio’s. Het is te hopen dat we deze extreme hypercar ooit echt in actie zien.

Video: De cold start van een Bugatti Bolide W16 is bruut!

De cold start van een Bugatti Bolide W16 is bruut!

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *