in

De Bugatti Bolide heeft 1.850 pk op 1.240 kg

De mysterieuze Bugatti die we vorige week zagen testen op Circuit Paul Ricard is zojuist onthuld. Hij heet de Bolide en beschikt over 1.850 pk terwijl de Bugatti slechts 1.240 kg weegt. Goed voor een pk-gewichtsverhouding van 0,67 kg per pk.

Wat de Franse fabrikant heeft gedaan is een Chiron als basis genomen, alleen de aandrijflijn van de quad turbo 8,0-liter W16-motor behouden, en daaromheen een compleet nieuwe auto gebouwd. De Bugatti Bolide is de meest extreme, compromisloze, snelste en lichtste concept car in de geschiedenis van het bedrijf.

Om alle 1.850 pk’s op het asfalt over te brengen is de Bugatti Bolide uitgerust met 340 mm breed rubber vooraan en 400 mm breed rubber achteraan. De extreme hypercar haalt volgens de fabrikant een topsnelheid van ruim boven de 500 km/h, maar dat is sinds de prestatie van SSC niets nieuws. Dat is de sprint naar 200 km/h wel, slechts 4,36 seconden heeft de Bolide nodig.

De Bolide zou qua rondetijden vergelijkbaar zijn met een Formule 1-auto en kan een ronde op Circuit de la Sarthe in Le Mans in 3:07.1 minuten voltooien en de Nordschleife in 5:23.1 minuten. Sneller dan de Porsche 919 Hyrbid Evo, het all time record op dit moment. Het zijn uiteraard theoretische rondetijden, Bugatti gaat waarschijnlijk nooit een poging doen omdat de auto nooit geproduceerd gaat worden.

Shmee mocht als eerste kennismaken met deze werkende concept car van Bugatti en laat je in onderstaande video alle details zien.

Video: Bugatti Bolide

De Bugatti Bolide heeft 1.850 pk op 1.240 kg

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *