in

SSC Tuatara is de snelste straatauto ter wereld met 532 km/h

Shelby SuperCars, SSC, heeft een nieuw topsnelheidsrecord gevestigd in een straatauto. De Tuatara behaalde een VMAX van 532 kilometer per uur!

Op een afgesloten weg van zeven mijl net buiten Las Vegas, Nevada, reed de SSC Tuatara twee runs, in iedere richting één. Het gemiddelde van de runs was 508.72 km/h. Het record werd neergezet door de Britse coureur Oliver Webb op de State Route 160, hetzelfde stuk asfalt waar ook Koenigsegg haar record behaalde met de Agera RS.

Tijdens zijn eerste run zette Oliver een snelheid van 484,53 km/h op de teller, net niet snel genoeg om het record van de Bugatti Chiron te verbreken. Webb keerde de auto om en trapte nogmaals het gaspedaal naar beneden van de 1.750 pk sterke Tuatara. Ditmaal klokte hij een snelheid van 532,93 km/h, goed voor een gemiddelde van 508.72 km/h.

Na het voltooien van de run verklaarde Oliver Webb dat er nog meer in het vat zat. “There was definitely more in there. And with better conditions, I know we could have gone faster, as I approached 331 mph, the Tuatara climbed almost 20mph within the last five seconds. The car wasn’t running out of steam yet. The crosswinds are all that prevented us from realizing the car’s limit.

In deze video klimmen we aan boord voor de waanzinnige 0-532 km/h-run. Later dit jaar verschijnt er een langere documentaire van deze epische prestatie.

Video: SSC Tuatara is de snelste straatauto met 532 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Mustang Mach-E maakt uitstapje tijdens GoodWood Speedweek

Ford Mustang Mach-E 1400 maakt uitstapje tijdens Goodwood Speedweek

Lastig bochtje in Russische Rally

Listig bochtje in Russische Rally