in

Nieuwe Bugatti circuitauto gespot op Paul Ricard

Hoewel Bugatti de Chiron Pur Sport promoot als “een hypercar die naar bochten hunkert”, is het natuurlijk geen circuit georiënteerde auto. Daar is hij met 1.950 kg simpelweg te zwaar voor. Maar het lijkt erop dat Bugatti binnenkort toch met een serieuze circuitauto komt.

Op het Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk werd een mysterieuze Bugatti gespot. De auto was weliswaar nog bedekt met rode, witte en blauwe camouflage, maar het is duidelijk dat dit een track-day-special is. De nog naamloze Bugatti heeft vooraan een grote splitter en koelgaten, achterop een haaienvin die doorloopt naar de enorme achtervleugel, een forse luchtinlaat op het dak en achterlichten in X-vorm.

De Bugatti produceert in ieder geval geluid, dus het wordt geen volledig elektrisch model. Het is onwaarschijnlijk dat de in Molsheim gevestigde fabrikant een nieuwe krachtbron heeft ontwikkeld en het is aannemelijk dat achterin de bekende 8.0-liter quad-turbo W16 ligt.

Er is verder helemaal niets bekend over dit nieuwe model, of misschien is het wel een one-off. Bugatti heeft alleen aangekondigd dat 28 oktober er iets bekendgemaakt wordt. Wij wachten in spanning af.

Video: Nieuwe Bugatti circuitauto gespot op Paul Ricard

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sophia Flörsch speelt met de Brabus Rocket 900

Sophia Flörsch speelt met de Brabus Rocket 900

BMW-bestuurder haalt linksplakker in

BMW-bestuurder haalt asociale linksplakker in