in

Bugatti Chiron Pur Sport met de wieltjes los

Voordat de productie van de Chiron Pur Sport dit najaar begint in Buggati’s fabriek in Molsheim, ging de autofabrikant naar het Nardo-circuit in Italië voor wat finetuning. Omdat in deze tijd alles gefilmd en gedeeld moet worden, maakte Bugatti een korte promovideo van de Chiron Pur Sport in actie. Zoals men eerder ook al deed toen de hypercar getest werd op Bilster Berg.

Testrijder Andy Wallace stapte achter het stuur van een pre-productiemodel en trakteert ons op een paar power slides en zelfs een klein sprongetje waarbij de 1.950 kg wegende Bugatti los kwam met de wielen.

De Chiron Pur Sport is gelimiteerd tot 60 exemplaren en volgens Bugatti “een hypercar die naar bochten hunkert”. Dit model weegt 50 kg minder, heeft 65 procent stijvere voorveren en 33 procent stijvere achterveren, nieuwe koolstofvezel stabilisatorstangen en op maat gemaakte Michelin Pilot Sport Cup 2 R’s.

Ondanks dat Bugatti beweert dat dit een Chiron is voor het betere bochtenwerk, blijft het vreemd om te zien hoe een twee ton wegende auto over het circuit blaast. Van de Chiron Pur Sport worden 60 exemplaren gemaakt die af te halen zijn voor $3,55 miljoen dollar per stuk!

Video: Bugatti Chiron Pur Sport met de wieltjes los

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

MNLK.nl

MNLK.nl – Het nieuwe online lifestyle magazine

MCLaren 765LT

Doug DeMuro neemt de McLaren 765LT onder de loep