in

Bugatti Chiron Pur Sport in actie op Bilster Berg

In maart onthulde Bugatti een nieuwe variant van de Chiron, genaamd de Pur Sport. Deze variant van de hypercar is ontworpen met circuitgebruik in gedachten, maar realistisch gezien gaan we de 3,55 miljoen dollar kostende hypercar daar waarschijnlijk nooit tegenkomen. Afgezien van deze promovideo, die is gefilmd op Bilster Berg in Duitsland.

De Chiron Pur Sport gebruikt hetzelfde chassis, carrosserie en aandrijflijn als de normale Chiron, maar weegt 50 kg minder dankzij zaken als magnesiumwielen, een titanium uitlaatsysteem, lichtgewicht remschijven en een vaste achtervleugel zonder hydraulisch systeem. Omdat de Bugatti Chiron Pur Sport minder gewicht hoeft te worden verplaatsten, hebben de ingenieurs de dempers aangepast, stijvere veren gemonteerd en de Michelin Pilot Sport Cup 2-banden wat camber gegeven.

De quad-turbo 8,0-liter W16-motor is ongewijzigd gebleven en levert nog steeds 1.500 pk, maar doordat de transmissie een 15 procent kortere overbrenging heeft accelereert de Bugatti 0,1 sec sneller naar 100 km/h.

Volgens Bugatti waren er twee prototypes tijdens de testsessie op Bilster Berg. De Franse fabrikant zegt dat er nog een uitgebreid testprogramma volgt voordat de Pur Sport in een oplage van 60 stuks geproduceerd gaat worden. En ja, een reis naar de Nürburgring staat op de planning maar het is de vraag of er een rondetijd gepubliceerd gaat worden.

Video: Bugatti Chiron Pur Sport in actie op Bilster Berg

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

carbon fiber Lamborghini Huracan

Deze carbon fiber Lamborghini Huracán is niet meer

BMW 135i top speed autobahn

750 pk BMW 135i gaat als de brandweer