in

Bugatti Chiron’s topsnelheid is begrensd op 420 km/h

Toen Bugatti de Chiron lanceerde dacht iedereen dat dit de snelste auto ter wereld zou worden. Sneller dan de 458 km/h van de Koenigsegg Agera RS. Vreemd genoeg is hij dat niet, de Chiron is niet eens sneller dan de Veyron Super Sport uit 2011.

Bugatti’s CEO, Stephan Winkelmann, gaf eerder toe dat topsnelheid geen prioriteit is en dat hij niet weet hoe snel de Chiron is, “I have a lot on my plate. The speed test is not my priority. I think we have a lot of things to do.”. Eerder gaf Winkelmann ook al toe dat de Chiron geen 300 mph (483 km/h) kan halen, omdat er geen banden zijn die gecertificeerd zijn voor deze snelheid.

De snelheidsbegrenzer in de Bugatti Chiron grijp op dit moment in bij een snelheid van 261 mph (420 km/h). Als je nieuwsgierig bent naar hoe dat eruit ziet, dan hoef je alleen maar naar beneden te scrollen en de video te bekijken. Op de Johnny Bohmer Proving Grounds reed een Chiron namelijk over de 4,3 kilometer lange landingsbaan naar zijn begrensde topsnelheid van 420 km/h.

De enorme 8-liter W16-motor perst er 1.500 pk en 1.600 Nm koppel uit, op volle toeren klinkt het alsof er een vliegtuig voorbij komt.

Video: Bugatti Chiron naar topsnelheid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LTO BMW E30

LTO BMW E30 begon als een digitale render

Dame probeert te tanken met een Tesla Model S

Vrouw probeert een Tesla Model S te vullen met brandstof