in

Bugatti Chiron doet 0-400 km/h in 32.6 seconden

Bugatti heeft een wat aparte video het web opgeslingerd waarin een Chiron 0-400 km/h doet in 32.6 seconden. We zien de nieuwe hypercar van Bugatti vanuit stilstand accelereren en ondertussen loopt er een kilometerteller en een timer mee.

De Chiron wordt van voren gefilmd en dat roept wat vragen op, want welke auto is er zo snel dat hij een Chiron voor kan blijven? Dat kan enkel een andere Chiron zijn, of de video is nep en er rijdt een andere camerawagen voor. Als dit laatste het geval is, waarom zou Bugatti dan deze promovideo maken, dat doet alleen maar af aan hun reputatie.

De quad-turbo W16-motor van de Bugatti Chiron levert een ongelooflijke 1.500 pk uit een inhoud van 8.0-liter. De motor bereikt zijn maximumkoppel van 1.600 Nm al bij 2.000 tpm en dit koppel wordt gehandhaafd tot 6000 tpm. Het resultaat is ongelooflijke versnelling die de Chiron naar een topsnelheid van ver over de 400 km/h stuwt, hoe ver is echter nog de vraag want er is nog geen officiële topsnelheid neergezet.

Video: Bugatti Chiron doet 0-400 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari GTC4Lusso Review Chris Harris

Is de Ferrari GTC4Lusso echt een praktische vierzitter?

Ferrari 250 GTO Crash

Ferrari 250 GTO/64 in de bandenstapel tijdens Goodwood Revival