in

Bugatti Chiron Pur Sport doet enorme AWD Drift

De Bugatti Chiron Pur Sport is voorzien van speciaal ontwikkelde Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden. Geen goedkoop rubber, maar als je als testrijder wordt gevraagd om een setje op te stoken dan doe je dat natuurlijk zonder klagen.

Sven Bohnhorst nam de 1.500 pk sterke Pur Sport mee naar een open stuk asfalt met één simpele missie: een gigantische AWD drift uitvoeren. De drift werd zodanig uitgevoerd dat er een gigantische rubberen C op het asfalt achterbleef.

De letter C verwijst niet enkel naar Chiron,maar is aanwezig in tal van Bugatti-modellen die dateren uit de jaren ’20. In de Chiron is het uitgegroeid tot een vrij prominent kenmerk en omsluit het de tweezitscabine van de A-stijl tot aan de grote zij-inlaten.

“Drifting The C” is een mijlpaal ter ere van de productie van de Chiron Pur Sport, waarvan de teller inmiddels op 30 exemplaren staat. De helft van de totale productie. De fabrikant uit Molsheim zal binnenkort de productie van de Chiron-reeks beëindigen en zich dan gaan richten op de volgende, nieuwe hypercar!

Video: Bugatti Chiron Pur Sport doet enorme AWD Drift

Bugatti Chiron Pur Sport doet enorme AWD Drift

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *